Wie zijn wij?

Ronald richtte in 2011 Scherp Communicatie op. Een marketing & communicatiebureau dat niet alleen aan de kant van uitgevers zijn sporen heeft verdiend, maar ook bij organisaties in ICT, finance, energie en facility.

Waar staan wij voor?

Wij helpen onze klanten met het vertellen van verhalen die raken. Het is onze passie om ons SCHERP te richten op de doelgroep van de klant zodat doelen worden gerealiseerd. Scherp houdt in: op het juiste moment, met de juiste boodschap en op de juiste manier. Dat doen we met meerdere specialisten:

Ronald Bruins Communicatieadviseur

Nadenken over doelgroepen, die begrijpen en daadwerkelijk bereiken. Daar ligt mijn kracht. Na mijn studie bedrijfscommunicatie, gaf ik leiding aan twee redacties in de polder om vervolgens aan te treden bij communicatiebureau LVB. Na acht prachtige jaren waarin ik vele communicatiekanalen voor talloze klanten ontwikkelde, nam ik als communicatieadviseur bij Achmea aan de andere kant van de tafel plaats. In 2011 koos ik het ruime sop. In de privésfeer heb ik een voorliefde voor speciaalbier, filmpjes maken, Formule 1 en voetbal.

Jolanda Overgoor Marketing- & communicatieadviseur

Na zo'n 15 jaar ervaring op te hebben gedaan bij werkgevers was het tijd voor Jolanda om samen met haar partner, Ronald, verder te bouwen aan Scherp. Jolanda haalt veel voldoening uit het oplossen van problemen bij een klant. Komt er te weinig bezoek op de website of komt de boodschap niet aan? Zij vindt een oplossing. Vind je Jolanda niet op kantoor? Dan voetbalt ze met haar zoon of is ze op stap met vrienden of familie. Ook vind je haar regelmatig achter het fornuis om een nieuw recept uit te proberen. Eens per jaar stort Jolanda zich in het Carnaval. Ook staat ze graag op de lange latten met haar familie of vrienden.

Martijn Slot Redacteur

Na met succes de studie Journalistiek aan Hogeschool Windesheim in Zwolle te hebben doorlopen, besloot Martijn zijn passie te volgen. Hij ging aan de slag bij de internationale voetbalwebsite Goal.com en vervolgens ook bij Voetbalzone. Vierenhalf jaar later was het tijd voor een nieuwe uitdaging en die vond hij bij Scherp Communicatie. Martijn heeft het schrijven niet gedag gezegd, maar dat doet hij niet langer over voetbal. Dat wil niet zeggen dat de passie vervlogen is, want hij volgt de ontwikkelingen nog altijd op de voet. Thuis heeft hij volop aandacht voor zijn kinderen en trekt hij regelmatig de hardloopschoenen aan of stapt hij op de racefiets.

Paula Jansen Redacteur

Wat gaat iemand doen die graag verhalen maakt en als pietje precies anderen verbetert? Die wordt natuurlijk redacteur. Na een studie Communicatiewetenschap met Journalistiekspecialisatie, ben ik precies dat gaan doen. Eerst bij landelijk theaterplatform Theater.nl en sinds 2021 bij Scherp. Goede gesprekken voeren, verhalen tikken en magazines in elkaar draaien; dat doe ik met veel plezier. Wanneer het werk voor de dag gedaan is en ik de laptop dichtklap, zet ik mijn creativiteit graag in achter de camera of op het schilderdoek. Maar ook zingen, hardlopen, wielrennen en op stap met vrienden en familie behoren tot het repertoire.

Bianca Faber Redacteur

Na het zien van een interview van Paul Witteman op televisie wist Bianca het zeker: zij wilde journalist worden. Aldus geschiedde. Na de opleiding journalistiek aan Hogeschool Windesheim werkte ze eerst bij de Leeuwarder Courant en later bij Boom uitgevers. Hier draaide ze mee op meerdere redacties, met als belangrijkste basis de Meppeler Courant. Sinds september 2022 gaat Bianca fluitend op de fiets naar het werk bij Scherp Communicatie. Als ze niet achter de laptop zit te tikken, staat ze op het voetbalveld haar zonen aan te moedigen, heeft ze het gezellig met vrienden of is ze te vinden in een concertzaal.

Jamila de Ruiter Junior redacteur

Ontwerpen en (online) communicatie, maar ook de techniek achter websites en traditionele communicatie is waar Jamila passie voor heeft. Na de studie Communicatie aan Hogeschool Windesheim is Jamila op zoek gegaan naar een bedrijf en functie die bij deze passie past: Junior redacteur bij Scherp Communicatie. Voor en tijdens de studie Communicatie is zij werkzaam geweest bij VanDijk als onder andere coördinator. Een hele andere functie en takenpakket. Na jaren dit met plezier te hebben gedaan was het tijd om de droom te verwezenlijken om meer met schrijven bezig te zijn. Haar vrije tijd besteed Jamila graag aan creativiteit: schilderen, borduren, klussen, tuinieren, videobewerking en nog meer. Culturen zijn fascinerend, dus als er tijd over is reist Jamila graag, waarvan sowieso een keer per jaar op wintersport.

Vijf vragen aan … met een twist!

In deze videoreeks stellen we jullie de mensen achter Scherp Communicatie voor. In plaats van het stellen van vijf vragen aan iemand over zichzelf, stellen we die vijf vragen aan iemand over iemand anders. De collega’s stellen elkaar dus voor.

Bekijk ze snel!

Waarom Scherp Communicatie?

  • Je krijgt een praktisch antwoord op jouw vraag. Waar je meteen mee aan de slag kunt.
  • Je krijgt een extra sparringpartner. Iemand die met je meedenkt en nieuwe ideeën aandraagt.
  • Je krijgt hulp bij het personaliseren van je aanbod. Wij hebben jarenlange ervaring in het opzetten van data gedreven campagnes.
  • Je krijgt het hoogste rendement door de inzet van nuttige A/B-testen.
  • Wijzigt jouw vraag? Wij veranderen mee. We zijn een kleine, wendbare organisatie.
  • Van a tot z: Je kunt bij ons terecht voor een tekst voor een landingspagina, maar ook voor de ontwikkeling van een complete contentstrategie.

Wij geloven niet in standaardoplossingen. Al onze klanten krijgen maatwerk. Wil je samen sparren over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Kom dan eens langs voor een goede kop koffie. Samen stippelen we de beste route uit voor jouw bedrijf.

Contact

Maak een afspraak

Van plan zelf met e-mailmarketing aan de slag te gaan?
Download hier dé 9 tips voor e-mailmarketing.
Je ontvangt deze tips dan gelijk in jouw mailbox.

Conversieformulier

    Door akkoord te gaan stem je in met onze algemene voorwaarden en met het ontvangen van e-mail berichten over nieuws, communicatiekennis en events.

BAKKIE KOFFIE DOEN?
Heb je een vraag of wil je gezellig langskomen? Neem gerust contact met ons op!
 Bel ons of reageer via het formulier.

Scherp Communicatie
Rodetorenplein 15
8011 MJ Zwolle

06-14640422

KVK-nummer 73852082

Contact popup