BAKKIE KOFFIE DOEN?
Heb je een vraag of wil je gezellig langskomen? Neem gerust contact met ons op!
Bel ons of reageer via het formulier.
Tien jaar Scherp Communicatie is reden voor een feestje. En hoe vieren we dat? Juist: met lekker eten, een fijne taart en natuurlijk een heerlijk drankje. Daarom delen de Scherp-collega’s hun favoriete feestrecept. Eet smakelijk en proost! Enne… laat je in een reactie weten wat jouw nummer één feestrecept is?
Ingrediënten
250 gram Chorizo (worst)
2 Uien
5 plakjes Diepvries deeg voor hartige taart
10 gram Verse platte peterselie
6 Middelgrote eieren
125 ml Verse slagroom
8 Tomaten
2 eetlepels Traditionele olijfolie
½ theelepel Zwarte peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de quichevorm in met wat boter. Snijd de chorizo in plakjes. Snipper de ui. Bak de chorizo 6 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Bak de ui 3 min. mee. Bestuif het werkblad met wat bloem en leg de plakjes ontdooid deeg op elkaar. Rol uit tot een dunne lap. Bekleed de quichevorm met het deeg en snijd overtollig deeg langs de rand weg.
Snijd de platte peterselie fijn. Klop de eieren met de slagroom en peper en zout. Roer het chorizomengsel en met de platte peterselie door het eiermengsel en doe het in de vorm. Halveer de tomaten. Leg de tomaten met het snijvlak naar boven in de vorm en druppel de olie erover. Maal er zwarte peper boven. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Laat afkoelen en snijd hem in punten.
(Recept en foto: Albert Heijn)
Ingrediënten
125 milliliter Verse slagroom
75 gram Witte basterdsuiker
4 Middelgrote eieren
500 gram Mascarpone
5 eetlepels Koffielikeur (alcoholvrij alternatief: karamelsiroop)
200 milliliter Espressokoffie
175 gram Lange vingers (1 pak)
1 eetlepel Cacaopoeder
Bereiding
Stap 1: Klop de slagroom met een vijfde van de basterdsuiker in een ruime kom met een mixer bijna stijf.
Stap 2: Maak de gardes van de mixer schoon. Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt, alleen de dooiers). Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker in 5 minuten tot een lichtgele, romige crème. Meng de mascarpone in delen door de crème en spatel vervolgens de slagroom erdoor.
Stap 3: Schenk de koffielikeur samen met de espresso in een laag schaaltje of diep bord. Doop de helft van de lange vingers in dit mengsel en bedek de bodem van de schaal ermee. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel en verdeel over het mascarponemengsel. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover.
Stap 4: Laat de tiramisu afgedekt, bijvoorbeeld met folie, minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Na twee uur zijn de lange vingers nog wat knapperig. Als je er bijvoorbeeld 12 uur overheen laat gaan, wordt het echt cake en is de knapperigheid verdwenen. Neem vlak voor het serveren uit de koelkast. Strooi met een zeefje de cacaopoeder over de tiramisu.
Ingrediënten
2 Suikerklontjes
1 kop koffie
44 Milliliter Whisky
Naar smaak Slagroom (licht opgeklopt)
Bereiding
Stap 1: Verwarm een hittebestendig glas voor met heet water. Laat het glas warm worden voordat je deze weer leegt.
Stap 2: Voeg de suiker toe in het lege glas.
Stap 3: Vul het glas met koffie totdat het glas voor driekwart is gevuld.
Stap 4: Roer grondig totdat de suiker is opgelost. Voeg de whisky toe aan de koffie.
Stap 5: Giet de opgeklopte slagroom zachtjes over de bolle kant van een lepel in de koffie.
Ingrediënten
2 rollen Oreo koekjes
200 gram Monchou
250 milliliter Slagroom
100 gram Witte chocolade
50 gram Roomboter
Bereiding
Stap 1: Pak een derde van de Oreo koekjes en hak deze fijn (eventueel in de keukenmachine). Smelt de roomboter en meng door de gehakte Oreo koekjes. Gooi dit mengsel in een met bakpapier beklede taartvorm en duw aan zodat de hele bodem bedekt is. Tip: gebruik hiervoor de bolle kant van een lepel, een beetje nat gemaakt met lauwwarm water.
Stap 2: Smelt de witte chocolade au bain-marie (in een glazen kom boven een pan met kokend water).
Stap 3: Meng de Monchou met de slagroom en klop tot een luchtig geheel. Voeg nu de witte chocolade toe. Hak nog eens een derde van de Oreo koekjes fijn en voeg toe aan het cheesecake mengsel. Giet dit mengsel over de taartbodem.
Stap 4: Hak de laatste Oreo koekjes grof en verdeel over de taart. Zet de cheesecake minimaal vier uur in de koelkast om op te stijven.
(Recept en foto: It’s a food life)
Ingrediënten
625 g roomboter + extra voor invetten
275 g witte basterdsuiker
1 tl vanille-aroma (bakproduct)
6 eieren
100 g amandelmeel
175 g zelfrijzend bakmeel
350 g mascarpone
500 g poedersuiker
250 g frambozen (2 schalen à 125 g)
30 g gekleurde funhagel (strooibus regenboogfantasie, bakdecoratie)
125 g chocolade drip puur (pot, bakdecoratie)
1 mespuntje zout
Bereiding
Stap 1: Verwarm de oven voor tot 170 °C. Leg op de bodems van de springvormen een vel bakpapier en sluit de vorm. Vet daarna met het kwastje het bakpapier in met boter.
Stap 2: Klop in een kom met de mixer (of in de keukenmachine) 275 g boter met de basterdsuiker in 4 min. licht en luchtig. Voeg een voor een de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.
Stap 3: Zeef het amandelmeel met het bakmeel en een mespunt zout boven de kom en spatel het zo luchtig mogelijk door het botermengsel. Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvormen.
Stap 4: Bak de cakes in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar, of tot een satéprikker schoon uit het midden van de cakes komt. Neem de cakes uit de oven en laat ze helemaal afkoelen op een rooster.
Stap 5: Klop in een kom met de schone mixer (of keukenmachine) de rest van de boter in 10 min. luchtig. Voeg lepel voor lepel de poedersuiker toe en klop nog minimaal 5 min. of tot de suiker helemaal is opgelost en je een gladde botercrème hebt. Voeg dan lepel voor lepel de mascarpone toe en mix tot deze helemaal is opgenomen. Schep de helft van de botercrème in de spuitzak.
Stap 6: Halveer de cakelagen overlangs met een broodmes. Leg 1 cakelaag, met de snijkant boven, op een mooi bord en bespuit deze gelijkmatig met 1/3 van de crème. Strijk de crème met het paletmes (of de spatel) gelijkmatig uit. Verdeel er ca. 15 frambozen over (houd een paar mooie achter voor op de taart) en druk ze een beetje in de crème. Zorg dat de bovenkant van de vulling mooi recht is. Leg er een tweede cakelaag op, met de snijkant boven. Bespuit en bestrijk die ook met botercrème en frambozen. Herhaal met een derde cakelaag, botercrème en frambozen. Eindig met een cakelaag (snijkant boven).
Stap 7: Vul de spuitzak met de rest van de crème. Bespuit de bovenkant en zijkanten van de taart en strijk de crème dun met het paletmes egaal uit. Vul steeds je hand met een ruime hoeveelheid funhagel en druk deze vast in de crème aan de onderkant van de taart. Werk zo rondom tot je een mooie rand van ca. 3 cm hoog hebt gemaakt. Laat de taart 30 min. in de vriezer opstijven.
Stap 8: Smelt de chocoladedrip volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schenk de drip ophet midden van de taart. Strijk de drip dan met de spatel uit tot aan de rand en laat de drip er rondom voorzichtig overheen lopen. Versier de taart met de achtergehouden frambozen en de toppings naar keuze.
(Recept en foto: Jumbo)