In 2012 kreeg oprichter Ronald voor het eerst versterking: Fokko Ebbens was de eerste werknemer van Scherp Communicatie. Drie jaar lang werkten de twee heren samen. Hoe gaat het nu, zes jaar na zijn afscheid, met hem? En hoe kijkt hij terug op zijn tijd bij Scherp? Anoek belde hem op.

Ha Fokko, hoe is het?

“Het gaat hartstikke goed met mij. Ik werk nu als operationeel manager bij Randstad, waar ik verantwoordelijk ben voor een aantal grote klanten in de regio Utrecht. Ik heb het goed naar mijn zin en zit daar echt op mijn plekje.”

Dat is wel even wat anders dan teksten schrijven bij Scherp Communicatie… Hoe ben je daar terechtgekomen?

“Dat is eigenlijk best een persoonlijk verhaal. Ik ging in 2015 weg bij Scherp Communicatie omdat ik iets heel anders wilde gaan doen. Wat precies, dat wist ik toen nog niet, maar ik was na al die jaren een beetje uitgekeken op het vak journalistiek en communicatie. Ik zou eerst een half jaar gaan reizen en had op een gegeven moment de knoop doorgehakt om daarna geschiedenis te gaan studeren. Maar dat liep helaas niet helemaal volgens planning. Want toen ik net een maand onderweg was, werd er kanker bij mij geconstateerd. Ik zat op dat moment in Nieuw-Zeeland en ben toen halsoverkop terug naar Nederland gevlogen. Ik werd geopereerd en ben dat hele traject in gestapt. In de tussentijd wilde ik wel weer ergens aan de slag en klopte ik aan bij een uitzendbureau: Randstad. Dat beviel vanuit beide kanten dusdanig goed, dat ik ben blijven plakken. Die studie geschiedenis is er nooit meer van gekomen, maar daar heb ik geen seconde spijt van gehad.”

Wat heftig zeg! Maar nu gaat het dus goed met je?

“Ja, ik voel me nu erg goed. Als je me dit allemaal twee of drie jaar geleden had gevraagd, had ik er waarschijnlijk omheen gepraat. In het begin had ik er veel moeite mee, maar nu heb ik het omarmd als een onderdeel van wie ik ben. Het heeft me op aantal vlakken gesterkt en uiteindelijk ook wel dingen gebracht. Je leert veel over jezelf en over je omgeving. Wie blijft er dicht bij je en wie heeft er – soms ook om begrijpelijke redenen – moeite mee? Alleen die reis… Die willen we graag nog een keer afmaken. Dat stond eigenlijk voor afgelopen zomer op het programma. Het lijkt wel alsof er een beetje een vloek op rust, haha.”

Drie keer is scheepsrecht, toch? Even heel wat anders: hoe kijk je terug op jouw tijd bij Scherp?

“Super positief! Voordat ik bij Scherp begon, werkte ik bij een dagblad. In die tijd deed ik al af en toe freelance-klussen voor Ronald. We kenden elkaar van de voetbal en hadden een keertje samengewerkt aan het presentatiemagazine van de club. Hij begon voor zichzelf en op een gegeven moment ging het dusdanig goed, dat hij er wel iemand bij kon gebruiken. Toen ging dat balletje rollen. Ik weet nog goed dat we ons kantoor deelden met een aantal andere ondernemers in Zwolle. Enerzijds was het daar hartstikke gezellig, maar anderzijds werd ook echt keihard gewerkt. Het werken bij een klein bedrijf als Scherp is heel anders dan werken voor een dagblad. Het ritme is anders en je moet er ook opeens voor zorgen dat je voldoende opdrachten binnenhaalt. Van Ronald heb ik de waarde van het ‘bakkie koffie’ geleerd. Hij ging altijd overal even een bakkie doen. Soms kwam daar wat uit, soms niet en soms later alsnog. Dat heeft mijn ogen wel geopend als het gaat om het maken van die verbinding en het bouwen van relaties. Ik was altijd wat zakelijker of rechtlijniger. Soms is het ook gewoon lekker om op basis van een bak koffie en koetjes en kalfjes nader tot elkaar te komen. En of dat nu direct iets oplevert of op de langere termijn, dat doet er niet zo toe. Bij Randstad heb ik dat ook wel in de praktijk kunnen brengen.”

Leuk om te horen, Fokko. Heel erg bedankt voor je tijd en veel succes bij Randstad!

“Jullie ook veel succes én vooral ook veel werkplezier gewenst. Op naar de volgende tien mooie jaren!”

Van plan zelf met e-mailmarketing aan de slag te gaan?
Download hier dé 9 tips voor e-mailmarketing.
Je ontvangt deze tips dan gelijk in jouw mailbox.

Conversieformulier

    Door akkoord te gaan stem je in met onze algemene voorwaarden en met het ontvangen van e-mail berichten over nieuws, communicatiekennis en events.

BAKKIE KOFFIE DOEN?
Heb je een vraag of wil je gezellig langskomen? Neem gerust contact met ons op!
 Bel ons of reageer via het formulier.

Scherp Communicatie
Noordzeelaan 50
8017 JW Zwolle

06-14640422

KVK-nummer 73852082

Contact popup