Scherp Communicatie duikt in wereld infrastructuur

Soms zijn we zo trots dat we dat niet kunnen verbergen: Als Scherp Communicatie zijn we volop betrokken geweest bij de totstandkoming van het derde nummer van het magazine van NGinfra. Download NGinfra Magazine 3 hier.

Samenwerking voor beste oplossingen infrastructuur
Onder de naam Next Generation Infrastructures (NGinfra) slaan Alliander, Havenbedrijf Rotterdam, ProRail, Rijkswaterstaat, Schiphol en Vitens de handen ineen. Samen kijken ze naar de beste oplossingen voor de infrastructuur van de toekomst. Dat doen ze in samenwerking met de wetenschap en ook om van elkaar te leren. Want veel onderwerpen, zoals de energietransitie, de digitalisering van Nederland, vervangingsvragen, een coronacrisis en klimaatverandering, zijn sectoroverstijgend.

Interviews met Pier Eringa en Daan Schut
Scherp Communicatie verzorgde voor nummer 3 van NGinfra magazine talloze artikelen. We deden onder andere interviews met voorzitter Pier Eringa en Daan Schut, CTO van Alliander. Eringa vindt dat infrastructuur hoger op de agenda van de politiek moet komen. “Het ligt niet in de populariteitshoek”, constateerde de voorzitter. Schut constateert dat de hele samenleving moet veranderen voor de energietransitie. “Een enorme uitdaging.” We schreven ook over scenario’s voor na de coronacrisis. Wat wordt het ‘nieuwe normaal’?

Onderlinge afhankelijkheden
We gingen ook in op onderzoek naar onderlinge afhankelijkheden van infrastructuren. Als de ene infrabeheerder dit doet, wat betekent dat dan voor de ander? Bijzonder is ook dat infrabeheerders steeds vaker data delen om elkaar inzicht te geven. Zo kunnen infrastructurele projecten beter worden ingericht.

Talenten voor de toekomst
Als laatste wijzen we op de rubriek Next Generation waarin talenten van de toekomst stelling nemen. Eva Dijkma is Green Innovator bij ProRail. Bijzonder genoeg was ze op weg naar de klimaattop in Chili toen corona uitbrak. Een half uur voor vertrek van de zeiltocht naar de top werd duidelijk dat het niet door zou gaan. “Dan staan alle plannen op zijn kop.”

Ook eens sparren over uw magazine?
Of wilt u interviews laten doen?
Neem contact met mij op via of (06) 14640422.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Van plan zelf met e-mailmarketing aan de slag te gaan?
Download hier dé 9 tips voor e-mailmarketing.
Je ontvangt deze tips dan gelijk in jouw mailbox.

Conversieformulier

    Door akkoord te gaan stem je in met onze algemene voorwaarden en met het ontvangen van e-mail berichten over nieuws, communicatiekennis en events.

BAKKIE KOFFIE DOEN?
Heb je een vraag of wil je gezellig langskomen? Neem gerust contact met ons op!
 Bel ons of reageer via het formulier.

Scherp Communicatie
Noordzeelaan 50
8017 JW Zwolle

06-14640422

KVK-nummer 73852082

Contact popup